Joulun tunnelmia

Hih... Kerrankin ajoissa näiden postausten kanssa. Kukapa sitä enää alkuvuoden puolella viitsii lukea jouluisia juttuja. 

Tämä taisi olla nyt kolmas joulu, kun vietämme sen oman perheen kesken omassa kodissa. Sitä myöden on alkanut muodostua niitä omia perinteitäkin.. ainakin jossain määrin. Perinne on jo itsellä ollut lapsesta saakka katsoa Joulupukin kuumalinja ja kaikki lasten ohjelmat, joita aattona tulee. Itse en ole koskaan pukille soittanut, vaikka salaa olen siitä aina haaveillutkin. Pikku neitikin ilmoitti halunsa soittaa pukille hieman liian myöhään, joten eihän sitä enää langoille päästy ollenkaan. Ehkä ensi vuonna ollaan sitten ajoissa. 


Aamu aloitettiin riisipuurolla, jonka jälkeen katseltiin tv:tä ja käytiin saunassa lasten kanssa miehen ollessa töissä hetken aikaa. Saunasta piti päästä ajoissa pois, jotta näimme Lumiukon. Sekin on nähtävä joka vuosi. Tänä vuonna näin ekaa kertaa Lumiukon ja lumikoiran. Itse olen niin itkupilli, että itkuhan siinä meinasi päästä näitä katsoessa. Sitten syötiin hieman välipalaa ja poju päiväunille. Laiskottelua ja oleilua. Jouluruokaa söimme sitten puoli neljän aikaan, jotta saatiin syötyä sopivasti ennen pukin tuloa. Lapsille tämä ruoka ei sitten maistunutkaan. Ehkä se pukin tulokin hieman jännitti. Itse olen lapsena ollut sellainen jännittäjä, ettei siitä syömisestä tullut mitään aattona, kun ne lahjat oli mielessä. 

Ennen pukin tuloa saimme vieraaksi myös vanhempani ja pikkuveljeni. Loppuilta kuluikin sitten yhdessä oleillen ja niihin lahjoihin tutustuen. Kyllä niitä tänä vuonna taas tulikin. Olivat lapset olleet kiltteinä. Itsekin sain paljon mieluisia lahjoja, joista ainakin yhdestä myöhemmin lisää. Joulupäivästä on muodostunut varsinainen laiskottelupäivä ja instaa seuraavat näkivätkin jo, että joulupäivä=pyjamapäivä eli itse vietän joulupäivän täysin kotona pyjama päällä. Välillä voi hörpätä hieman glögiä ja syödä suklaata ja sitten jatkaa makoilua.

Tapaninpäivänä vierailemme sukulaisten luona, jolloin joutuu sitten jo pyjamankin vaihtamaan ihan kunnon vaatteisiin. 

Mukavaa tapaninpäivän jatkoa teille!

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: