2/2015 Jouluiset kaurakeksit
Näitä kaurakeksejä olen syönyt jo pienenä lapsena ja ohje onkin äidiltä saatu. Näitä tulee syötyä kerralla ihan liikaa, koska vaan ovat ihan parhaita. Alunperin kekseihin tulee rusinoita, mutta näin joulun alla vaihdoin höysteet hieman toisiin. Ja koska karpalot ja valkosuklaa nyt vaan kuuluvat yhteen niin pääsivät ne näitäkin keksejä maustamaan.
125g voita
1½ dl sokeria
1½ dl kuivattuja karpaloita
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa tai maitoa
Koristeluun valkosuklaata
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi kerma. Nosta taikinasta leivinpaperin päälle isohkoja nokareita (jätä reilusti leviämis varaa) ja paista 200 asteessa kullanruskeiksi, mihin menee n. 10 minuuttia.
Anna jäähtyä pellillä ja koristele lopuksi sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Lähetä kommentti