13/2015 Maukas Lucia-kranssi

Olen jo pidempään seurannut naapurimaan taitavaa ja ihastuttavaa Leila Lindholmia, jonka tv-ohjelmia on näytetty myös meillä täällä Suomessa. Seuraan häntä myös instagramissa ja siellä eräs päivä silmiini osui kuva tästä sahramilla maustetusta suklaatäytteisestä pullakranssista. Lucia-pulliin tuo sahrami kuuluu olennaisena osana, enkä ollut vastaavia pullia koskaan tehnyt, joten resepti pääsi testaukseen välittömästi. Ja kyllä vaan tuli hyviä pullia... en tiedä olenko koskaan tullut leiponeeksi yhtä maukasta pullaa. Joten näin Lucian päivän kunniaksi ohje myös teille. Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Itse olen puolittanut taikinan, lisännyt täytettä sekä hieman oikaissut ohjeissa.





100 g voita 
2 g sahramia tai oman maun mukaan
2,75 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
ripaus suolaa
8 dl vehnäjauhoja

Täyte

20 g voita huoneenlämpöisenä
100 g tummaa suklaata
150 g mantelimassaa

Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoo sahrami. Kaada taikinakulhoon. Lämmitä maito ja lisää kulhoon voin sekaan. Lisää joukkoon muna, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää joukkoon 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita ja lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikina valmiiksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi. Raasta mantelimassa ja suklaa. Levitä taikinan päälle voi ja suklaa ja mantelimassa. Kääri rullalle. Paloittele noin kahden sentin levyisiä paloja ja asettele ne pellille kranssin muotoon. Voit toki myös tehdä yksittäisiä pullia. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia.





Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: