15/2015 Appelsiinikakku

Jälleen palataan tämän reseptin myötä sinne äidin keittiöön ja niihin ensimmäisiin omiin leivontamuistoihin. Ohje on saattanut olla jossakin Pirkka- lehdessä tai vastaavassa vuosia vuosia sitten ja yhteen aikaan sitä leivottiin meillä hyvin usein. Sittemmin on tullut niin paljon muitakin hyviä reseptejä eteen, että tämä kakku on jäänyt unholaan. Nyt halusin kuitenkin taas tehdä tätä, koska appelsiini sopii hyvin tähän vuodenaikaan. Alkuperäisessä ohjeessa kakku kehotettiin koristelemaan mimosarakeilla. Kuka vielä muistaa mimosarakeet?





3 kananmunaa
1½ dl sokeria
125 g voita sulatettuna
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
100 g appelsiinimarmeladia

Väliin 

200 g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
2 rkl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon yhdessä rasvan kanssa. Lisää joukkoon marmeladi. Sekoita tasaiseksi ja kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (24cm). Levitä päälle appelsiinimarmeladia ja levitä loppu taikina marmeladin päälle. Paista kakkua 175 asteessa 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: