22/2015 Nutellapulla

Innostui sahramipullien teon jälkeen pullista. En ole aikaisemmin välittänyt tuota pullaa oikein leipoa, kun aina on jotain muuta työnalla ja monia reseptejä, joita testailla. Ihan tavallinen pulla on jäänyt sitten vähälle huomiolle. Joskus on tullut tehtyä korvapuusteja..ehkä kerran vuodessa ja nekin ovat aina ulkonäöltään mitä sattuu. Sahramipulliin käytetty resepti oli tosi hyvä ja kun kaapissa oli purkillinen Nutellaa, niin piti leipoa taas pullaa. Taikinalle voi levitellä melkeimpä mitä vain ja varmasti saa aina mieluista pullaa aikaiseksi.




100 g voita 
2,75 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
8 dl vehnäjauhoja

Täyte

(20 g voita huoneenlämpöisenä)
1 prk Nutellaa

100 g hasselpähkinärouhetta

Sulata voi mikrossa ja kaada taikinakulhoon. Lämmitä maito ja lisää kulhoon voin sekaan. Lisää joukkoon muna, sokerit ja suola. Sekoita. Lisää joukkoon 1 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita ja lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikina valmiiksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. 

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä taikinan päälle voi ja Nutella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Kääri rullalle. Paloittele noin kahden sentin levyisiä paloja ja laita pellille. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: