23/2015 Joulukakku

Miten ihanaa onkaan, että on aaton aatto ja saa rauhoittua ja oleilla kotona. Olen jouluihminen ja se on varmasti jo tullut ilmi tässä matkan varrella monin eri tavoin. Pienenäkin muistan, että saatoin pitkän aikaa vain katsella pimeässä huoneessa kynttelikön palavan. Se toi joulun tunnelmaa ja tuo sitä edelleen. Muistelisin, että jonain vuonna tuo joulufiilis oli hieman kadoksissa, mutta viimeistään omat lapset ovat sen palauttaneet. 

Jouluun kuuluvat myös ne herkut ja suklaa.. tosin se taitaa kuulua elämääni ihan sen jokaisena päivänä. Suklaa on osa myös tätä kakkua, jonka täytteessä maistuu mm. piparkakku. 

Tämän jouluisen kakun myötä haluan toivottaa teille rakkaat lukijat oikein ihanaa ja rauhallista joulua!






Kakkupohja

5 kananmunaa

Mittaa munien paino ja kerro se 0,7. Tällöin saat määrän sokerille ja jauhoille. Lisäksi 1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon. Jaa taikina kahteen 20cm voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 20-30 min. 

Täyte

1 ps piparkakku Dumleja
2 dl kuohukermaa

1½ dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus

vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus

Voikreemi
200 g voita
2 dl tomusokeria
½ rkl maitoa

Valkosuklaa ganache
145g valkosuklaata
0,75 dl kuohukermaa
punaista väriä


Sulata dumlet kuohukerman joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä ja laita jääkaappiin kylmään. Vaahdota dumlekerma vasta täysin kylmänä vaahdoksi. Vatkaa tämän jälkeen toisessa kulhossa vispikerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu dumlekerma. 

Leikkaa kakkupohjat kahtia. Kostuta pohjat maidolla ja levitä täyte tasaisesti kolmeen väliin. 

Kuorrutetta varten vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sekä maito. Levitä voikreemi tasaisesti kakun päälle.

Ganachea varten hienonna valkosuklaa pieneksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma ja lisää suklaan joukkoon. Anna seistä 10 minuuttia, jonka jälkeen vasta sekoita tasaiseksi. Värjää punaiseksi ja levitä kakun päälle. 

Koristele kaikella mitä kaapista löytyy. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: