5/2015 Poroleivät
Nämä leivät sopivat illanistujaisissa syötäviksi ja ovat mukava ruokavinkki myös huomiselle itsenäisyyspäivälle. Saaristolaisleivän ohjeen olen julkaissut varmaan pariinkin otteeseen täällä blogin puolella, mutta koska ohje vaan on niin yksinkertainen ja kuitenkin erittäin maistuva niin ansaitsee se tulla kirjoitetuksi myös tänään. Saaristolaisleivän kylkeen sopii tässä käytetty poromousse, mutta itse tykkään vieläkin enemmän jostakin levitteestä, jossa on käytetty katkarapuja.
Saaristolaisleipä 2kpl
1 l piimää
1 dl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl muita jauhoja
4 dl erilaisia leseitä
1 dl pellavan siemeniä
1 dl kaljamallasta
1½ rkl soodaa
1 dl fariinisokeria
1-1½ rkl suolaa
Sekoita nesteet keskenään ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 2 tuntia.
Poromousse
½ punasipuli
70 g poron kylmäsavurouhetta (Kotasavu)
100 g ruohosipulituorejuustoa
3-4 rkl ranskankermaa
Hienonna tehosekoittimessa sipuli ja lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä moussea leipäviipaleelle ja nauti.
Saaristolaisleipä 2kpl
1 l piimää
1 dl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl muita jauhoja
4 dl erilaisia leseitä
1 dl pellavan siemeniä
1 dl kaljamallasta
1½ rkl soodaa
1 dl fariinisokeria
1-1½ rkl suolaa
Sekoita nesteet keskenään ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 2 tuntia.
Poromousse
½ punasipuli
70 g poron kylmäsavurouhetta (Kotasavu)
100 g ruohosipulituorejuustoa
3-4 rkl ranskankermaa
Hienonna tehosekoittimessa sipuli ja lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä moussea leipäviipaleelle ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti