Siirry pääsisältöön

18/2015 Voimaa lumesta

Miten ihanaa oli eilen, kun aamusta alkaen taivaalta leijaili lunta. Pojun päiksyjen jälkeen katsoin ulos ja lumi oli peittänyt kauniisti koko maan. Sain aivan mielettömästi virtaa ja heti lähdettiin lasten kanssa ulos rakentamaan lumiukkoa ja illalla vielä laskettiin koko perheen voimin pulkkamäkeä. Tuntui, että olisi pitkän kaamoksen jälkeen herännyt henkiin. Saan siis voimaa lumesta. Olen monta kertaa tämän tähän asti kovin pimeän ja lumettoman talven keskellä miettinyt, että voisin talveksi ihan hyvin muuttaa pohjoiseen, jotta saisin oikeasti nauttia kunnon talvesta. 
Lapissa taisin käydä ensimmäistä kertaa muistaakseni vuonna 2005 ja sen jälkeen olen tainnut käydä siellä vuosittain. Opiskeluaikoina ja aikana ennen lapsia meillä oli kaveriporukan perinteinen uuden vuoden reissu Lappiin, joko Leville tai Ylläkselle. Oi että.. Niitä reissuja muistelee aina lämmöllä. Sittemmin ollaan reissattu oman perheen voimin aina yhdeksi viikoksi Ylläkselle. Ja sinne aina jäisinkin jos voisin... 
Valitettavasti taitaa vaan nämäkin lumet sulaa hyvin pian pois, kun lämpöasteita vaan lupailevat. Tylsää sanon minä. Joulun toivoisi aina olevan valkoinen. 


Kommentit