17/2015 Pipariset donitsit

Olen varioinut paljon Emma Iivanaisen Emman kakut, leivonnaiset & jäätelöt- kirjassa olevaa donitsiohjetta. Tämä jouluun sopiva piparisten donitsien ohje on myös jalostettu Iivanaisen ohjeesta. Ohje on siitä ihana, että ei mene varmaan kuin vartti, kun sinulla on donitsit valmiina tarjolle. Taikina on hyvin helppo tekoinen ja donitsit paistuvat uunissa hyvin nopeasti. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta ja makuyhdistelmätkin ovat lähes rajattomat. Näissä donitseissa piparin makuun yhdistyy hieman suolainen kinuski, joka syntyy vaivatta mikrossa. 



12 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä

Voitelu 

50 g voita

Kinuskikuorrute 

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa ja nokare voita

Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja öljy. Lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Siirrä taikina pursotin pussiin ja pursota donitsipellin voidellut kolot puolilleen. Voit myös lusikoida taikinan vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Sulata tällä välin mikrossa voi ja voitele sillä donitsit paiston jälkeen. 

Kinuskia varten mittaa kerma ja sokeri mikron kestävään kulhoon. Tähän tarkoitukseen erinomainen kulho on mm. Tupperwaren MicroCook Kannu. Sekoita ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 4 minuuttia. Sekoita välissä, jonka jälkeen kuumenna vielä puolella teholla 3-4 minuuttia. Lisää joukkoon nokare voita ja ripaus suolaa ja sekoita. Lusikoi donitsien päälle. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: