3/2015 Piimäkakku

Tämä piimäkakku on erittäin helppo ja maistuva. Taikinan tekemiseen tarvitset ainoastaan yhden kulhon ja kaapimen. Lisäksi toki mitat ja astian, jossa sulattaa voin. Jouluiset mausteet tekevät tästä oivan kuivakakun joulupöytään. Eilisten kaurakeksien tavoin myös tämä ohje on äidiltä saatu.





4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 dl voisulaa
3 dl piimää

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula ja piimä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 60-70 minuuttia.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: