Porokakku

Toivottelin instagramissa hyvät joulut porokakun kuvan myötä ja laitoin kuvan myös pariin muuhun paikkaan ja se aiheutti ihastusta ja kyselyitä ohjeista, joten ajattelin ohjeen nyt kirjoitella tänne. Pääsette sitten tekemään poroja ensi jouluksi, vaikka sopii tämä näin talvella muutenkin tehtäväksi. Itse käytin tällä kertaa täytteenä mansikkaa, koska tein tämän kakun tilauksesta ja toiveissa oli suklaata ja mansikkaa. Täytteenä voi kukin käyttää omaa lempitäytettään. 




Pohja


5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
50 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta


Täyte

200 g mansikkaa
2 prk makea mansikkarahka (Valio)
2 dl vispikermaa
1 lime
3 liivatetta
tomusokeria

Kostutus

2-3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa 

Kuorrute

6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
300 g voita
100 g tummaa suklaata
vihreää pastaväriä

Koristeet

sokerimassaa, pahvia/softista

Valmista ensin pohja. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sekoita vaahtoon vuorotellen sulan voi-suklaaseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota 20cm vuoka ja laita taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Voit tehdä pohjan ihan hyvin jo edellisenä päivänä. 

Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja yhdistä keskenään rahkan kanssa. Raasta joukkoon limen kuori. Purista limen mehu ja kuumenna se kattilassa tai mikrossa. Liota mehuun liivatteet ja sekoita hyvin mansikkarahka- seokseen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä täytteeseen kaapimella varovasti sekoitellen. Lisää makusi mukaan tomusokeria. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Aseta pohja alustalle ja kostuta se maidolla. Voit koota kakun myös vuokaan, jolloin täyte ei leviä pois väleistä. Itse käytän irtopohjavuokaa paistamisessa ja reunaa apuna kokoamisessa. Jaa täyte puoliksi kahteen väliin ja kokoa kakku. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Valmista kuorrutus. Laita yleiskoneen kulhoon (metallinen) valkuaiset ja sokeri. Laita se vesihauteen päälle ja kuumenna seosta 65 asteiseksi koko ajan vispilällä sekoitellen. Siirrä kulho tämän jälkeen yleiskoneeseen ja vatkaa pallovispilällä marengiksi niin että seos on jäähtynyt. Tässä menee n. 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen huoneenlämpöinen voi joukkoon pieni pala kerrallaan koneen käydessä koko ajan. Lisättyäsi kaiken voin anna koneen olla päällä vielä n. 5-10 minuuttia niin että kuorrute on sellaista silkkisen pehmeää.

Ota pieni osa kuorrutteesta erilleen ja värjää se vihreällä pastavärillä. Lisää loppuun osaan sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Kuorruta kakku suklaakuorutteella. Siirrä loppu kuorrute pursotin pussiin ja pursota porolle harjas. Pursota poron alareunaan vihreä reunus ja lisää vihreää myös harjasosaan. Tee sokerimassasta korvat, silmät ja nenä. 

Voit tehdä myös sarvet sokerimassasta, mutta itse askartelin ne kotoa löytyneestä kultaisesta softis-levystä. Mallin piirsin ihan ihan itse. Sarvet kiinnitin grillitikkuihin, jolloin ne sai kiinni kakkuun. 

Voit lisäillä myös nonparelleja ja lumihiutaleita tai muita jouluisia koristeita kakkuun. 

Kommentit

  1. Tää on siis niin ihana!! ♥ Ehdottomasti joulun kaunein kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tätä oli kyllä ihana tehdä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: