Siirry pääsisältöön

1.12.2017 Kommelluksia keittiössä

Näin joulukuun ensimmäisenä ajattelin jakaa kanssanne niitä keittiön huonoja hetkiä, sillä...

Aina ei mene niin kuin Strömsöössä niin kuin tapana on sanoa. Testailen paljon reseptejä keittiössä, jotta saisin aikaan jotain uutta. Haen paljon inspiraatiota lehdistä, keittokirjoista ja instagramista. Jokin kuva, makuyhdistelma tai resepti inspiroi yleensä minua ja lähden ideoimaan siitä jotain uutta. Monesti lähden varioimaan jo jotain olemassa olevaa reseptiä, mutta monesti olen jo kehittänyt itse jotain aivan uutta. 

Reseptien tekeminen on vain aikamoista työtä sekin ja joskus sitä osuu kerralla nappiin ja joskus sitä vain toteaa, että ei kannata edes jatkaa yrittämistä, ei tästä tule hyvää. Monesti olen joutunut heittämään roskiin jotain, joka on kerta kaikkiaan ollut kelvotonta tarjottavaksi. Siinä kohden lähinnä kauhistelen aiheuttamaani ruoka-hävikkiä. Ruoka-hävikki on kuitenkin aikamoinen ongelma, jonka vähentämiseksi olisi tehtävä paljon työtä. Mutta jollei tule välillä sitä pahaa niin ei sitä voi tulla sitä hyvääkään.

Joulukalenteripostauksia varten olen erityisen paljon ideoinut kaikkea ja osa ideoista on ollut postauksien arvoisia ja toiset taasen eivät. Vihreät kuulat eivät sopineet kahvikakkuun. Kakku jäi ehkä hieman raaaksikin, joten puolet kakusta jäi vuokaan. Eivätkä kauniiseen jonoon asettuneet vihreät kuulatkaan enää olleet kauniisti kakun keskellä vaan olivat vajonneet pohjalle. Meidän pikku miehella kyllä maistui tämän epäonnistunut kakkukin, eikä taikinassa sinänsä mitään vikaa ollutkaan. Itse idea ei vain toteutunut käytännössä niin kuin olin kuvitellut. 
Toinen idea, jonka ajattelin olevan takuuvarma oli liivatteeton polka-juustokakku. Tähän sain inspiraation polkapiparkakuista, jotka näin ystäväni instagramissa. Maku ja rakenne kakussa eivät kuitenkaan olleet sitä luokkaa, että viitsisin ohjetta julkaista. Joku taitavampi voisi ottaa tästä kopin ja tehdä ihanan suussasulavan suklaisen polka-juustokakun. 


Nämä kömmähdykset olivat päällimmäisenä mielessäni, vaikkakin mokia on tullut tehtyä keittiössä usein. En kuitenkaan saa keittiössä mitään kohtausta eivätkä kirosanat lentele ilmoille, kun jotain menee vikaan. Tämä oli eräs kysymys joka minulta kysyttiin hakiessani Koko Suomi Leipoo-ohjelmaan. Ei, en aiheuta draamaa keittiössä.. Sen vuoksi varmaan jäinkin ulos itse ohjelmasta. Kyllähän se hetken harmitti, koska olisi se ollut hienoa kisata voitosta ihan televiisiossa, mutta olen saavuttanut ja voittanut tänä vuonna jotain paljon parempaa, minkä takia ohjelmaan pääsy ei todellakaan ole jäänyt kaivelemaan. Tänä vuonna ohjelmaa onkin ollut niin erityisen hauska katsoa, kun on tullut miettineeksi, että olisinko osannut tuon ja kuinka olisin toteuttanut tuon tehtävän jne. 

Vähän lähdin aiheesta, mutta kaikista kömmähdyksistä huolimatta, olen saanut aikaan ihan kivoja reseptejä, joita sitten paljastuu päivittäin aattoon saakka. Näin ensimmäisinä päivinä keskitytään Suomi100-teemaan ja sen inspiroimiin leivonnaisiin. 


Kommentit