16.12.2017 Riisipuurokakku
Jos käy niin, että riisipuuroa jää yli, niin riisipuuron voi jalostaa seuraavaksi päiväksi kahvipöydän kuningattareksi. Samalla saat tuhottua kasan piparkakkuja, jos tuntuu, että niitäkin on tullut syötyä jo aivan liikaa tähän mennessä joulukuuta. Reseptin kehitin alunperin paikallisen lehden joululiitteeseen, joka ilmestyi marraskuun lopussa.
Pohja
150 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte
4 dl valmista riisipuuroa
1 prk Flora Vanillaa
3 liivatetta
2 rkl maitoa
Kuorrute
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1. Hienonna piparkakut hienoksi muruksi esim. monitoimikoneella.
2. Sulata voi mikrossa ja lisää piparimurun joukkoon. Sekoita ja kaada muruseos irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle ja painele tiiviiksi.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.
4. Lämmitä maito ja sulata joukkoon liotetut liivatteet.
5. Yhdistä liivateneste riisipuuron joukkoon ja sekoita hyvin.
7. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja yhdistä kaapimella riisipuuron joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
8. Irrota kakku vuoasta ja ripottele pinnalle keskenään sekoitetut sokeri ja kaneli.
9. Kakun voi halutessaan tarjoilla luumu-rusinasopan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti