21.12.2017 After Eight-kuppikakut

Eikös se niin mene, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. En ehkä suunnitellut riittävän hyvin, sillä voin kertoa, että ideat ovat näin loppu metreillä olleet vähissä tällä bloggaajalla. Visioin ja suunnittelin näitä joulukalenteripostauksia jo pitkään syksyllä, mutta toteutus jäi taas lähemmäksi joulukuuta, jolloin näille viimeisille päiville ei oikein enää ole ideat riittäneet. Tai sitten enää tässä vaiheessa ei ole aikaa toteuttaa niitä kaikkia ideoita, joita on matkan varrella mieleen putkahdellut.

Eilen leivoin tilattuja saaristolaisleipiä koko päivän, mutta ehdin siinä välissä tehdä myös nämä ihanat After Eight- kuppikakut. Meillä After Eight kuuluu ehdottomasti joulun herkkuihin ja yhtäkkiä keksin idean käyttää niitä kuppikakuissa. Kaikki aineet sattuivat löytymään kaapista, joten eihän siinä mennyt kuin puolisen tuntia, kun valmiit kakkuset olivat jo tulleet uunista ulos. 



8 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata

Täytteeksi
8 kpl After Eight-suklaita

Kuorrute

2 dl vispikermaa
tomusokeria

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa munat, öljy ja kerma. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista ja aineet ovat sekoittuneet kunnolla. Sulata suklaa mikrossa ja lisää lopuksi taikinaan.

Jaa taikina muffinivuokiin ja lisää jokaisen keskelle yksi After Eight taitettuna. Paista uunissa 175 asteessa 17-20 minuuttia.

Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen vaahdotetulla kermalla. 

Kommentit

  1. Niin kauniita nämäkin ♥ Mä en oo vielä koskaan leiponu After eighteistä mitään! :D Oon vuosikaudet ihaillu kaikkia ihania siitä tehtyjä hyydykekakkuja ja muita, ja nyt näitä sun kuppikakkuja. Joku joulu vielä korjaan tämän virheen, enkä syö kaikkia suklaita sellaisenaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paketin viimeiset meni kyllä ihan sellaisenaan. Nyt mietinkin, että pitäisikö sitä käydä ostamassa lisää, että voisi vielä leipoa näitä tai jotain muuta. Minttusuklaa on vaan niin hyvää!

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: