2.12.2017 Lakritsitryffelit

Sain syksyllä pyynnön tehdä kakun Mestarileipuri Aleniuksen ohjeilla ja sain käsiini mestarin ohjeilla varustetun keittokirjan. Kirjassa olikin paljon herkullisia kakkuja ja otin sieltä muutamia hyviä vinkkejä talteen. Yksi ohje inspiroi tekemään tryffeleitä ja kyllä tulikin  hyviä. Aikamoisen tuhteja ovat, että kahvin kanssa riittää vallan mainiosti yksi taltuttamaan makean nälän. 



25-30 kpl

300 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1/3 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
40 g voita

Pinnalle
1 dl lakritsijauhetta

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon suklaa ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja voi. Laita tasaiseksi sekoitettu massa kulhoon ja kulho jääkaappiin ja jäähdytä mielellään seuraavaan päivään.

Irrota massasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne käsissä palloiksi. Pyörittele pallot lakritsijauheessa. Säilytä valmiit tryffelit jääkaapissa. 


Kommentit

  1. Kuulostaapa vastustamattomalta! Täytyy ehkä tehdä vähän pienempi erä, koska muuten päädyn syömään itse kaikki, samana päivänä :)

    VastaaPoista
  2. Määrästä tulee aika reilu satsi isohkoja tryffeleitä, joten varmasti puolikkaallakin tulee oikein hyvä. Ja ovat varsin tuhteja, ettei niitä kyllä montaa pysty kerralla syömään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: