9.12.2017 Jouluiset masariinit
Koko Suomi Leipoo- ohjelmassa tehtiin masariineja, mikä palautti tämän herkun itsellenikin mieleen. Olen niitä aiemmin leiponut muutaman kerran ja ohjeena olen aina käyttänyt Ulla Svenskin Unelmakakut- kirjasta löytynyttä ohjetta.
Näin joulun alla halusin tehdä masariineista jouluisen version ja maustoin masariinit piparkakkumausteella. Ja miten hyviä näistä tulikaan. Lapsetkin olisivat syöneet näitä vaikka kuinka monta. Itsenäisyyspäivän alla tein masariineja käyttämällä mustikkahilloa täytteen alla. Silloin jätin piparkakkumausteen pois täytteestä ja kaakaojauheen kuorrutteesta. Niistäkin tuli oikein hyviä.
Taikina
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja
1½ tl piparkakkumaustetta
(appelsiinimarmeladia)
Kuorrute
120 g tomusokeria
1 tl kaakaojauhetta
4 tl vettä
Koristelu
värikkäitä suklaarakeita, suolarenkaita
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Taputtele taikina mataliin pieniin vuokiin pohjaa ja reunoja myöden.
Täytettä varten sekoita ensin hyvin mantelimassa ja voi ja lisää sitten loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Annostele massa pohjien päälle. Mikäli haluat voit ennen täytteen lisäystä laittaa pohjan päälle hieman appelsiinimarmeladia.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Anna valmiiden masariinien jäähtyä ja irrota vuuista.
Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää vettä, mikäli kuorrute on liian jähmeää. Levitä tasaisesti leivosten päälle. Koristele karkein ja pienin suolarenkain.
Kommentit
Lähetä kommentti