18.12.2017 Inspiraation iskiessä

Tänään ei ole vuorossa reseptiä vaan ideoita jouluisiin kakkuihin. Rakastan kakkujen tekemistä ja tässä matkan varrella on itselleni muodostunut tietty tyyli koristella kakkuja. Meillä jokaisella on oma tapamme tehdä asiat ja itse pidän siitä, että saan käyttää runsaasti erilaisia karkkeja, keksejä ja muita makeita kakun koristeina ja sekoittaa sinne myös sekaan sokerimassasta tehtyjä koristeita, aitoja kukkia ja jotain mahdollisesti ei syötävääkin. 

En ole varmaan koskaan tehnyt perinteistä mansikkakakkua kermapurostuksineen, koska se ei vain ole minua. Enkä itse edes kauheasti välitä perinteisistä täytekakuista kermapurostuksineen. Toki sellaisia teen jos joku sellaisen minulta tilaisi, mutta toistaiseksi ei ole perinteistä kakkua minulta vielä kyselty. 

Perinteisempää linjaa olen pitänyt voileipäkakkujen koristelussa, koska ne ovat itselleni olleet vieraampia tähän asti. Tänä vuonna niitä on kuitenkin tullut tehtyä enemmän ja myös se oma kädenjälki alkaa näkyä. Kuten viikonloppuna tehdyssä kinkkuvoileipäkakussa. Olin kaupassa ostamassa raaka-aineita kakkuja varten ja mietteissä oli taasen peruskoristeet... kirsikkatomaatteja, kurkkua, kinkkua jne. kunnes huomasin hevi-osastolla ihanat päärynät. Silloin iski inspiraatio ja halusin käyttää päärynää kakun koristeena. Vieressä hehkuivat granaattiomenat, joten niitäkin päätin käyttää kakussa. Lopputuloksesta tuli mielestäni hyvin jouluinen. Täytyy hyödyntää jatkossa enemmänkin aina sesongin kasviksia ja hedelmiä, jolloin saa mukavaa vaihtelevuutta kakkuihin. 

Huomenna näette sitten koristeluidean makeaan kakkuun. Mitä veikkaatte kakun väriksi?
Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: