3.12.2017 Suomi100-kakku

Halusin juhlistaa itsenäistä Suomea kakulla ja mietin, mitä suomalaisia makuja kakkuun yhdistäisin. Ensimmäisenä mieleeni tuli ruis ja puolukka, joita olen aiemmin käyttänyt yhdessä tässä kääretortussa. Ajatukset lähtivät hieman lentämään ja päädyin ajattelemaan Napue Gin &Tonicia. Tästä inspiroituneena kakkuun päätyi myös rosmariinia ja giniä ja lopputuloksesta tuli mielestäni erittäin onnistunut. 






Pohja

150 g hapankorppuja
2 oksaa rosmariinia
50 g voita

Täyte

4 liivatetta
200 g puolukoita
1 prk vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
2 rkl giniä

Kuorrute

100 g valkosuklaata
100 g mascarponea
1 dl vispikermaa

Jauha hapankorput hienoksi jauheeksi monitoimikoneessa tai raastimella. Lisää joukkoon hienonnettu rosmariini ja sulatettu voi. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan (20 cm).

Valmista sitten täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat mikäli käytät pakastettuja puolukoita. Soseuta puolukat ja lisää joukkoon vaniljarahka. Kuumenna gini ja lisää liivatteet nesteeseen. Sekoita ja lisää liivatteet puolukka-rahka seokseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja lisää varovasti nostellen seoksen joukkoon. Laita täyte pohjan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

Valmista tämän jälkeen kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita joukkoon mascarpone. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Laita valkosuklaavaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle.



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: