6/2016 Lohimousse
Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä antaa vinkkinä ihana lohimousse, jota voi hyödyntää hyvin monella tapaa. Siitä voi tehdä leivoksia, käyttää voileipäkakkujen ja tuulihattujen täytteenä tai sitten voit vain levittää sitä suoraan hyvän leivän päälle.
125 g kylmäsavulohta
2 dl vispikermaa
100 g piparjuurituorejuustoa (Valio Viola)
100 g kevätsipulituorejuustoa (Valio Viola)
tilliä
sitruunan mehua
suolaa, pippuria
Hienonna kylmäsavulohi oikein hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon lohi ja hienonnettu tilli. Mausta makusi mukaan sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Itse laitoin moussen silikonikupolivuokaan ja noin tunniksi pakkaseen. Tämän jälkeen sain irti kauniita kupoleita, jotka asettelin saaristolaisleipien päälle. Näin sain aikaan kauniita lohileivoksia.
125 g kylmäsavulohta
2 dl vispikermaa
100 g piparjuurituorejuustoa (Valio Viola)
100 g kevätsipulituorejuustoa (Valio Viola)
tilliä
sitruunan mehua
suolaa, pippuria
Hienonna kylmäsavulohi oikein hienoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon lohi ja hienonnettu tilli. Mausta makusi mukaan sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Itse laitoin moussen silikonikupolivuokaan ja noin tunniksi pakkaseen. Tämän jälkeen sain irti kauniita kupoleita, jotka asettelin saaristolaisleipien päälle. Näin sain aikaan kauniita lohileivoksia.
Kommentit
Lähetä kommentti