16/2016 Puolukkamuffinit kinuskitäytteellä

Ostin syksyllä Leila Lindholmin Kuppikakkuja, ole hyvä!- kirjan ja sen reseptejä olenkin testaillut jo moneen kertaan. Tosin koskaan en vielä ole noudattanut mitään reseptiä niin kuin se kirjassa on, vaan olen aina tehnyt oman pikku muutoksen resepteihin.

Niin tälläkin kertaa, kun halusin hyödyntää kaapissa olleen Dr.Oetkerin salted caramel-muffinitäytteen johonkin. Otin marjaisen muffinireseptin kirjasta, mutta mustikoiden tilalle vaihdoin puolukat. Ja näin helposti saatiin aikaiseksi kelvolliset puolukkamuffinit kinuskitäytteellä. 

Kelpasivat hyvin raksamiehille, jotka jo muutaman viikon ajan ovat tehneet kattoremonttia taloyhtiössämme. Taisivat yllättyä, kun pamahdin pihalle tarjottimen kanssa, jossa muffineiden lisäksi termarillinen kahvia. Kaikki meni... eikä niitä raksamiehiä ollut yhtätoista niin kuin oli muffineita.. Yhden ehdin sentään itse maistaa. 




12kpl

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voita
0,75  dl maitoa
2,75 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl puolukoita

1ps Dr.Oetker salted caramel muffinitäyte

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää voin joukkoon maito. Lisää nesteet vaahdon sekaan ja sekoita. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi puolukat. Täytä muffinivuuat taikinalla ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Ota jäähtyneistä muffineista hieman keskustaa pois esim. omenaporalla ja täytä kolo muffinitäytteellä. Enjoy!

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: