Siirry pääsisältöön

2/2016 Päärynä-sinihomejuustoruusut

Jokin aika sitten omenaruusut valloittivat sosiaalisen median kanavat ja jokainen enemmänkin leipomista harrastava tuli varmasti testanneeksi ruusujen tekoa... Paitsi minä. En vain ehtinyt tai sitten ei vain ollut oikein sopivaa tilaisuutta, jonne olisin leiponut noita hyvin kauniita ruusuja. Näin joulun alla innoistuin kuitenkin ruusujen tekemisestä. Tosin omenaruusuja niistä ei tullut, vaan täytteeksi päätyi päärynää ja sinihomejuustoa. Ihana makean suolainen herkku vaikkapa pikkujouluihin.
6 kpl

3 lehtitaikina/voitaikinalevyä
1 isohko päärynä
½ Aura sinihomejuusto
hunajaa
tilkka sitruunanmehua

Anna taikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä, jonka jälkeen leikkaa levyt kahteen osaan pitkittäin. Kauli pitkittäissuunnassa kaksi kertaa pidemmäksi. Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi (korkeintaan 2 milliä) ja puolita viipaleet. Laita viipaleet ja tilkka sitruunanmehua mikroastiaan ja pehmitä päärynäviipaleita mikrossa n. 3 minuuttia. 

Murenna sinihomejuusto ja levitä sitä taikinan toiseen reunaan. Lado päälle limittäin päärynäviipaleita ja lisää lopuksi hieman hunajaa. Käännä taikinan toinen puoli täytteiden päälle ja rullaa rullaksi. Laita rulla muffinivuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. Laita päälle folio tms. lopussa, jos päärynä alkaa tummua liikaa. 


Kommentit