3/2016 Ystäväkirja

Kuka muistaa vielä ystäväkirjat tai slämärit? Ainakin itselläni nuo olivat kovassa käytössä ala-asteella ja löysinpä tuossa hiljan kaappeja siivotessa yhden ystäväkirjan, jota on viimeksi täytetty joskus 2003. Mahtavatko lapset ja nuoret enää nykyään moisia täytellä, kun kaikki ovat niin kiinni vain kännyköissään?

Tuodakseni takaisin muistot ystäväkirjoista vastailen  kysymyksiin, joista osa toki hyvin läheisesti jouluun liittyviä. 

Lempi elokuvasi? Niitä on niin paljon, ettei edes pysty valitsemaan yhtä ylitse muiden... Mutta listalla on Pretty Woman, Love Actually, the Holiday, New Years Eve, Coyote Ugly... Kaikki romanttiset komediat uppoaa.

Lempi vuodeaikasi? Talvi, silloin kun voidaan puhua kunnon talvesta lumisine kinoksineen ja pikku pakkasineen.

Lempi matkakohteesi? Sydämessäni on aina paikka Pariisille, koska se oli ensimmäinen kaupunki, johon matkustin lentäen, mutta vastaan kyllä Ylläs. Olen vasta näin aikuisiällä matkustanut Lappiin, mutta siellä vain on jotain, joka vie sinne aina vain uudestaan. 

Koulunpenkki vai työelämä? Koulussa olen aina ollut hyvin tunnollinen ja hyvä ja olen pitänyt opiskelusta paljon, mutta nyt olisi varmastikin hyvin vaikeaa palata takaisin koulunpenkille. Vastaan kuitenkin koulunpenkki. 

Kerro jotain hyvää itsestäsi? Jouduimme hiljan työn puolesta listaamaan omia parhaita puoliamme ja silloin kirjoitin paperiin: En valita turhasta. Joskus olisi varmasti hyvä saada suunsa auki ja valittaa, mutta vähäpätöiset aiheet ja ne joihin ei kuitenkaan voi vaikuttaa... niin jätän sanani sanomatta.

Paras joulumuistosi? Heti ensiksi myönnän erittäin huonon muistini. Välillä hävettää, etten muista asioita, jotka muut niin selkeästi muistavat. Edes omasta elämästäni. No mutta muutamia joulumuistoja on sentään päähänkin jäänyt... Tämä ei varsinaisesti ole tapahtunut jouluna, mutta liittyy siihen kyllä. Kummisetäni veli kävi meillä ja serkuillani joulupukkina, kun olimme pieniä. Myöhemmin toki sitten selvisi, kuka parran takana oli puuhaillut monet vuodet. Serkuilleni tämä tosin selvisi vasta vuosien päästä, kun tätini juhlissa törmäsivät "joulupukkiin". Hyvin oli pukki pysynyt salassa.

Paras jouluruoka? Kinkku yhdessä laatikoiden, erityisesti lanttu- ja perunalaatikon kera ja toki katkarapumunat, joita jostain kumman syystä tulee syötyä vain jouluna ja juhannuksena.

Parasta joulussa? Koko se tunnelma... Pimeät illat kynttilän valossa (olen muuten erittäin huono polttamaan kynttilöitä), joulun fiilistely...

Nyt teillä on mahdollisuus kysyä ja jatkaa ystäväkirjaani. Kysykää ja minä vastaan sitten vielä joulukuun aikana. Tai vaihtoehtoisesti voitte vastata yllä oleviin kysymyksiin.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: