4/2016 Piparibrownie
Mikä on sen parempaa kuin tahmainen brownie? No tietenkin tahmainen piparibrownie. Mieheni joka harvoin tykkää syödä mitään makeaa oli ihan myyty. Käski viedä äkkiä pois näköpiiristä, ettei tulisi syöneeksi kaikkea.
200 g tummaa suklaata
175 g voita
250 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
3 kananmunaa
1 ps pipari-suklaarakeita (Lidl)
(valmista piparitaikinaa)
Laita suklaa ja voi mikron kestävään astiaan ja sulata mikrossa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin joukkoon. Lisää viimeisenä joukkoon munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 33x23 cm). Ripottele taikinan päälle pipari-suklaarakeet ja halutessasi piparitaikinasta pienellä muotilla otettuja pipareita. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Pinta saa hieman halkeilla, mutta sisus saa olla pehmeää.
Anna jäähtyä ja nauti. Tätä herkkua riittää pienikin palanen, on sen verran makiaa.
200 g tummaa suklaata
175 g voita
250 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
3 kananmunaa
1 ps pipari-suklaarakeita (Lidl)
(valmista piparitaikinaa)
Laita suklaa ja voi mikron kestävään astiaan ja sulata mikrossa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin joukkoon. Lisää viimeisenä joukkoon munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 33x23 cm). Ripottele taikinan päälle pipari-suklaarakeet ja halutessasi piparitaikinasta pienellä muotilla otettuja pipareita. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Pinta saa hieman halkeilla, mutta sisus saa olla pehmeää.
Anna jäähtyä ja nauti. Tätä herkkua riittää pienikin palanen, on sen verran makiaa.
Kommentit
Lähetä kommentti