5/2016 Rommi-rusinakakku
Kaapissa oli vielä aiempien leivonnaisten jäljiltä piimää ja tummaa suklaata. Lisäksi mies oli tuonut minulle tuliaisiksi laivalta pullollisen rommia, joten siitä se ajatus sitten lähti. Perinteisen ja erittäin helpon piimäkakun ohjeen julkaisin viime vuonna joulukuussa ja nyt lähdin muokkaamaan tuota reseptiä ihan toiseen suuntaan. Lopputuloksena oli oikein maukas suklainen kakkunen, joka kuitenkin vuuasta ottamisen jälkeen mureni kolmeen osaan, joten en sitten saanut kovin nättejä kuvia aikaan kakusta. Mutta makuhan se pääasia onkin.
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl voisulaa
3 dl piimää
1 kananmuna
1 rkl rommia
1 rkl rommia
2 dl rusinoita
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Rusinoiden marinadi
1 dl tummaa rommia
Laita rusinat kulhoon ja kaada päälle rommi. Anna maustua ainakin tunnin verran.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut voisula, piimä ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi rusinat ja suklaarouhe ja sekoita joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 60-70 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti