10/2016 Kanelidonitsit
Löysin Lidlin valikoimista omena-kanelisokeria ja sitähän oli pakko ostaa heti mukaan testiin. Mielessä oli nimittäin käyttökohdekin. Heti pussin nähtyäni mieleeni tulivat nimittäin donitsit. Sokeri tekee näistä donitseista ihanan kanelisia. Omena ei valitettavasti maistu. Donitsien paistuessa tosin uunista tuli vieno omenan tuoksu.
12 kpl
½ dl sulatettua voita
1½ dl piimää
1 kananmuna
½ dl sokeria
1ps (40g) omena-kanelisokeria (Lidl)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
Voiteluun
50 g sulatettua voita
Kuorrute
sokeria ja omena-kanelisokeria
Sekoita keskenään voi, piimä, kananmuna ja sokerit. Sekoita toisessa astiassa keskenään kuivat aineet ja lisää nesteisiin. Sekoita vain tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin hyvin voidellut kolot noin puolilleen. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 min.
Anna donitsien jäähtyä pellissään 5 minuuttia, jonka jälkeen kumoa ne alustalle ja sivele voisulalla. Tämän jälkeen sekoita omena-kanelisokerin joukkoon hieman tavallista sokeria ja lusikoi sitä reilusti donitsien päälle.
12 kpl
½ dl sulatettua voita
1½ dl piimää
1 kananmuna
½ dl sokeria
1ps (40g) omena-kanelisokeria (Lidl)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
Voiteluun
50 g sulatettua voita
Kuorrute
sokeria ja omena-kanelisokeria
Sekoita keskenään voi, piimä, kananmuna ja sokerit. Sekoita toisessa astiassa keskenään kuivat aineet ja lisää nesteisiin. Sekoita vain tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin hyvin voidellut kolot noin puolilleen. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 min.
Anna donitsien jäähtyä pellissään 5 minuuttia, jonka jälkeen kumoa ne alustalle ja sivele voisulalla. Tämän jälkeen sekoita omena-kanelisokerin joukkoon hieman tavallista sokeria ja lusikoi sitä reilusti donitsien päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti