12/2016 Suklaiset Omar-kuppikakut

Olen suklaan ystävä henkeen ja vereen. En välitä nykyään juurikaan muista karkeista, mutta suklaasta on vaikea kieltäytyä. Siksipä kaikki uutuudet on aina testattava. Yksi tämän joulun uutuuksista oli suklainen Omar. Näitä tuli syötyä yksi boxi ihan muuten vain ja toisen ostin käyttääkseni niitä leivonnassa. Omarit päätyivät suklaisiin kuppikakkuihin, joista tuli todella meheviä ja maukkaita. Luulen, että joulupukkikin tykkäisi näistä. 





16 kpl

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g voita
1½ dl piimää
100 g tummaa suklaata
16 kpl suklaisia Omareita

Kuorrute

3 dl kuohukermaa
Omar-karkkeja
200 g mascarponea
2 rkl tomusokeria

Valmistele ensin kuorrute. Ota Omar- paketista sivuun 16 karkkia ja laita loput kulhoon. Kuumenna kerma juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää karkkien päälle kulhoon. Anna seistä n. 10 minuuttia ja sekoita vasta sitten. Saat näin karkit halposti sulamaan kerman joukkoon. Anna kerman jäähtyä tämän jälkeen jääkaappikylmäksi. Tämän vaiheen voit mielellään tehdä jo useita tunteja aiemmin tai edellisenä iltana. 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu voi, piimä ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paina taikinaan joka muffinin keskelle yksi kokonainen Omar. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutteen laittoa. Tässä välissä voit valmistaa kuorrutteen loppuun. Vaahdota Omar-kerma ja lisää joukkoon mascarpone ja tomusokeri. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: