kotiliesi

maanantai 4. joulukuuta 2017

4.12.2017 Kahvitiikeri

En muista koska viimeksi olisin leiponut tiikerikakkua. Mutta inspiraation tähän viimeisimpään kakkuuni sain äidiltäni. Isänpäivän tienoilla mietin maistettuani norjalaista kranssikakkua, että mikä leivonnainen on perinteinen suomalainen, joka toistuisi vuodesta ja kahvipöydästä toiseen. Äiti mainitsi tiikerikakun tai muut kahvi/kuivakakut, joita ainakin hänen nuoruudessaan oli aina tarjolla kahvipöydässä. 

Ja paljon kahvikakkuja on näkynytkin viime aikoina sosiaalisessa mediassa. Itselläni ne ovat jääneet kaikkien muiden leivonnaisten joukkoon, mutta niiden mietteiden jälkeen oli kyllä leivottava oma versio tiikerikakusta. Ja varoitan! Maaninen espressojauheen käyttäjä on lisännyt jauhetta myös tähän ohjeeseen. Joten kahvilla maustettua tiikerikakkua, olkaa hyvät!






200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Tiikerinraidat

1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl espressojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen välissä aina hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 

Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen kaakaojauho, espressojauho ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. 

Laita taikinaa kerroksittain vuokaan ja voit lopussa vielä hieman sekoitella niitä keskenään haarukalla nostellen. 

Paista uunissa 175 asteessa n. 50-60 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti