kotiliesi
Siirry pääsisältöön

11.12.2017 Pestosarvet

Nämä sarvet ovat olleet viime aikoina suosikkileivonnaiseni mitä tulee suolaiseen leivontaan. Ja meillä lapsetkin tykkäävät näistä, tosin enemmän kinkku-juusto täytteisinä. Sarvet katoavatkin hetkessä pöydästä silloin kun niitä teen. 





Taikina

2,5 dl vettä
2 tl hunajaa
½ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte

tupla-annos cashewpestoa
parmesaania

Laita kulhoon lämmin vesi (37-40 asteinen) ja lisää joukkoon hunaja, suola, hiiva ja öljy. Lisää jauhot joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla väh. 30 minuuttia.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli taikinasta pyöreä levy. Jaa levy kahdeksaan osaan ja laita jokaisen osan leveään päähän nokare pestoa. Lisää raastettua parmensaania. Kääri palat rullalle aloittaen leveästä päästä. Laita sarvet pellille ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. 

Voitele sarvet kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. 

Sarviin voit laittaa peston sijaan mm. kinkkua ja juustoa täytteeksi. 

Kommentit