13.12.11 Minttusuklaamuffinsit


After Eight- suklaa kuuluu ehdottomasti jouluun ja omiin suosikkeihini. Ylipäätään minttusuklaa kaikissa muodoissa on hyvää. Tämän innoittamana päätin viikonloppuna tehdä muffinseja kaapista löytyvistä aineksista. Ostin jo lokakuussa Hulluilta päiviltä Maraboun suklaalevyjä leipomuksia varten ja eilen sitten otin käyttöön minttukrokanttilevyn. Mieheni siinä samalla ihmetteli kuinka voi olla, että lokakuussa ostetut levyt ovat edelleen kaapissa. Jotain osaan minäkin sentään pitää, kun kerran päätin, että ostan ne leivontaa varten niin ei niitä ole tullut sitten muuten syötyä. Mutta nyt siis ohjeen kimppuun. Suklaata muuttamalla näistä saa helposti oman maun mukaisia. Näin joulun alla taikinaa voi myös höystää jouluisilla mausteilla esim. kanelilla.

200 g sokeria
2 kananmunaa
130 g jauhoja
50 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,25 tl piparminttuaromia
1,6 dl maitoa
1,5 dl juoksevaa margariinia
150g suklaarouhetta

Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään joukkoon. Lopuksi maito, johon on sekoitettu piparminttuaromi, rasva ja suklaarouhe lisätään seokseen ja sekoitetaan tasaiseksi. Täytetään muffinsivuoat puolilleen ja laitetaan palanen suklaata keskelle ja taikinaa päälle. Näin saadaan muffinsin keskelle ihana suklaasydän. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia. 



Fazerin joulusuklaasta saisi varmasti ihanan jouluisia muffinseja. Tällöin suklaasydämen voisi korvata palalla piparia, jolloin pehmeän muffinsin sisältä löytyisi rapea piparisydän. Tässä kirjoitellessa näitä ideoita vain putkahtelee päähän... Täytynee lähteä pian keittiöön kokeilemaan näitä ideoita. Olkoon tämä Lucian päivä leivontapäivä.

Hyvää Lucian päivää!

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi herkuilta! :)
    Tuo piparisydän ja joulusuklaa on loistava idea - saattaa päästä mullakin testaukseen!

    -Riikka

    VastaaPoista
  2. Kyllä sitä tänään kaupassa taas arvoin kaikkien niiden suklaarasioiden edessä, että otanko vain enkö. Kauppaan vielä jäivät suklaat, mutta voi olla, että houkutus käy liian suureksi vielä ennen joulua, mutta onneksi osasta voi tosiaan sitten tehdä erilaisia leipomuksia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: