2.12.11 Piparin tuoksua


Joulu on myös tuoksuja. Itselleni monet tuoksut tuovat mieleen joulun. Näitä ovat mm. kaneli, mandariini, piparit ja glögi. Pipareita en ole kunnolla leiponut vuosiin, mutta tänä vuonna tein jopa piparkakkutalon koristamaan kotiamme. Tosileipoja olisi tottakai tehnyt taikinan itse, mutta joissain asioissa haluan minäkin päästä helpolla, joten ostin taikinan valmiina pakasteena. Valmiina ei kuitenkaan saa taikinaa, joista tehdä vaaleita kukkolan piparkakkuja. Nämä kuuluvat omaan jouluuni yhtälailla kuin tavalliset piparit, joten tässä teillekin ohje, jos haluatte hieman erilaisia pipareita.

Kukkolan piparkakut

5dl sokeria
3 munaa
400g margariinia
1dl siirappia
5tl kardemummaa
3tl soodaa
3dl perunajauhoja
9dl vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Lisätään margariini, siirappi ja kardemumma. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Laitetaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen tehdään vaikka possupipareita. Paistetaan 175 asteessa n. 10 minuuttia

Vinkki omalta mummoltani: Lisätään taikinaan hieman jauhoja ja leivotaan heti eli ei anneta olla kylmässä. Näin saadaan valmista nopeammin ja kotiin ihania joulun tuoksuja.



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: