2/12/13 Blogin taustoja

Ajattelin näin heti toisena päivänä poiketa jouluisista aiheista ja kertoa hieman blogin synnyn taustoja ja tämän hetkisiä mietteitä. Siispä tässä aikamoista päätöntä papatusta... :)

Blogien maailmaan tutustuin syksyllä 2009. Silloin löysin tieni muotiblogien maailmaan ja seurasin lähinnä Nelliinan vaatehuonetta, Pupulandiaa, Auroran henkareita, Paras aika vuodesta ja Focus on Fashion blogeja. Jossain vaiheessa mieleen tuli oman muotiblogin kirjoittaminen. Ajattelin varmaan olevani jollain tapaa tyylikäs, että aihetta muotiblogin pitämiselle olisi ollut. Lähdin varovaisesti liikkeelle ja blogiin löysivät alkuun tiensä vain ne henkilöt, joille olin siitä kertonut eli lähipiiri. Asuin silloin työni puolesta arkipäivät Helsingissä, joten blogi oli myös väline kertoa kuulumisiani miehelleni ja vanhemmilleni, jotka vastaavasti asuivat Tampereella. Kuvien laatu ei tuolloin ollut kovin hyvä. Kuvia otin pokkarilla ja monesti itselaukaisulla pikku yksiössä Helsingissä, jossa valo oli yleensä huono. No mutta blogia pidin ja äitini siitä kovasti kertoili muille, joten jossain vaiheessa muutin asetukset niin, että blogiin saattoi löytää tiensä kuka vain... Tuskin kovin moni tänne vielä tänä päivänäkään on löytänyt, mutta mukava, että siellä teitä uskollisia lukijoitakin on.

Blogi siis alkuun keskittyi pitkälti päivän asukuviin ja joihinkin muotihömpötyksiin. Monesti myös kirjoittelin päivittäisiä kuulumisiani. Sittemmin muoti on jäänyt vähemmälle ja leivonta tehnyt jalansijaa tähän blogiin. Leivonnasta onkin tullut rakas harrastus tässä kolmen vuoden aikana, jonka olen kotona viettänyt. Nykyään blogia voisi siis kutsua ennemminkin leivontablogiksi, mutta toki edelleen kertoilen päivittäisistä asioista ja niistä muotijutuista silloin tällöin. Aikaa on vain viime aikoina ollut liian vähän tälle blogin pitämiselle, joten asukuviakaan en ole saanut otetuksi. Vaikkakin tuskin kukaan haluaa nähdäkään joka päivä kuvia samoista farkuista, joissa tätä nykyä kuljen, kun en raskauskiloiltani vielä mahdu kaikkiin housuihin, jotka kaapissa odottavat. 

Leivonnasta on myös helppo tehdä juttuja, koska olen tehnyt sen päätöksen, etten julkaise täällä kuvia perheestäni. Koska päivät pitkälti kuluvat lasten kanssa, on päivittäisistä asioista varsin vähän kerrottavaa. Tai jos onkin niin silloinkin näette yleensä paljon kuvia ruuasta ja muista kuin ihmisistä, mikä saattaa tehdä jutuista välillä tylsiä ja itseään toistavia. 

Olen aika vaatimaton, jonka vuoksi harvoin mainitsen kellekään pitäväni blogia, vaikka eipä sitä kai pitäisi hävetä.. Olenhan sentään julkaissut juttujani, joita kuka tahansa voi lukea täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Nyt pitäisikin ehkä nostaa jo pää pystyyn ja ylpeänä kertoa kaikille tästä blogista.. johan tätä on kohta neljä vuotta pidetty.

Sinä aikana olen myös alkanut seuraamaan useita blogeja, joissa on paljon päivittäistä elämää, leivontaa ja sisustusta. Päivät monesti menevätkin muiden blogeja lukiessa ja ihastellessa ja oma jää heitteille. Ehkä pitäisi päivittää ensin oma blogi ja lukea sitten muut, jos aikaa jää. Tämä olisi varmaan omien lukijoiden kannalta mukavampaa, eikö? 

Neljän vuoden aikana blogien maailmakin on muuttunut huimasti. Monet blogit joita neljä vuotta sitten seurasin, ovat muuttaneet osoitteesta toiseen ja blogien pitämisestä on tullut työ monelle bloggaajalle. Itse tunnen kuitenkin olevani blogimaailmassa siellä missä olin neljä vuotta sitten.. siellä on itsellä hyvä olla.


Kommentit

 1. Kiva pohdinta bloggailusta.. Mä jotenki hämmennyn kun tutut kertoo käyvänsä lukemassa, enkä oo ollu tietonen, että ne on seurannu mua tänne bloggeriin.. jostain syystä nolostun siitä, että tutut lukee, mutta en niinkään, että vieraat.. :D Olen ihan viime aikoina vasta tullut ulos "blogikaapista" ja maininnut useammille, että täällä blogimaailmassa seikkailen ja kirjoittelen.

  Mä oon myös pohtinut tuota valokuva-asiaa... pyrin vähän seulomaan, mitä kuvia laitan poikasesta, mutta en oo ehdoton kuitenkaan... pari naamakuvaa on niin, että siitä tunnistaisi tuon vauvan.. mutta enemmän sellasia sivu- ja selkäkuvia koitan valikoida blogattavaksi.. kuitenkin tykkään kirjottaa ihan meiän normi-elämästä ja ryydittää sitä kuvilla...

  Hei, mulla olis sulle haaste: http://marionellan.blogspot.fi/2013/12/yksitoista-kysymyksia-ja-vastauksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on tosiaan välillä tehdä pieni selonteko niin itselle ja lukijoille, että missä mennään. Ja samoin.. Itsekin olen pikkuhiljaa alkanut tulla ulos kaapista ;) Kiitos haasteesta... Koetan ehtiä haasteeseen jossain vaiheessa vastaamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: