10/12/13 Puolukkainen juustokakku
Pohja
150 g digestive-keksejä
100 g voita
1 tl piparkakkumaustetta
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
100 g sokeria
130 g valkosuklaata
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunanmehua
1½ dl puolukoita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon piparkakkumauste. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Painele muruseos tiiviisti vuuan pohjalle (halkaisija 20cm). Paista n. 5 minuuttia 170 asteessa.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon sokeri, sulatettu suklaa ja jauhot. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon sitruunanmehu ja sekoita. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja ripottele puolukat väliin. Lisää loppu täytteestä puolukoiden päälle. Paista uunissa 170 asteessa n. tunnin verran. Kiertoilmauunissa lämpötilaksi riittää 150 astetta.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja puolukoilla.
Tätä on varmaan pakko testata.. lurps!
VastaaPoistaTää on kyllä hyvää :) Ja sopii kivasti, vaikka jouluaterian jälkkäriks.
Poista