Suklaakakku
Viime viikolla yhteishyvän ruokalehdessä oli suklaakakun ohje, jota oli tietenkin heti kokeiltava. Hyvää tuli ja tätä reseptiä on hyvä lähteä varioimaan ja niihän oikeastaan teinkin jo. Eli ihan ohjeen mukaan en kakkua valmistanut. Tämän lisäksi päässä muhii ties miten paljon erilaisia reseptejä, joita olisi päästävä kokeilemaan. Tuleeko joku meille kylään, että saan hyvän tekosyyn leipoa?
Kakun tarjoilin mintulla maustetulla kermavaahdolla.
Ohje siis...
100g tummaa suklaata
150g margariinia
2½dl sokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
hasselpähkinärouhetta
wienernougat rouhetta
Sulata suklaa. Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasvaseokseen yhdessä suklaan kanssa. Lisää maun mukaan pähkinärouhetta sekä jotain muuta. Itselläni oli kaapissa wienernougat rouhetta, joten heitin sitä sekaan, mutta mukavasti makua saisi esim. mariannerouheesta. Kaada takina kakkuvuokaan (halkaisija 24cm) ja paista 175 asteessa puolisen tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti