Pikkuiset leipäset
Keskiviikon mamakahveille tuli tehtailtua kaikenlaisia herkkuja ja kokeilin Valion mini focaccia-ohjetta. Suolaisista leipäsistä tuli todella hyviä ja hyvä puoli näissä on, että täytevaihtoehdot ovat rajattomat. Tällä kertaa täytteisiin tiensä löysivät poro-sieni ja tomaatti-oliivi-sipuli.
Pohja
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
1/2 rkl | sokeria |
2 dl | kaurahiutaleita |
n. 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | juoksevaa margariinia |
Täyte
1 prk Valion maustettua rahkaa yrtit tai makea&tulinen | |||
täytteitä oman maun mukaan | |||
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja
kaurahiutaleet. Anna turvota 5 min. Lisää jauhot vähitellen
puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi margariini.
Leivo taikinasta sämpylöitä. Nosta pellille leivinpaperin
päälle. Peitä leivinliinalla. Kohota hyvin.
Ripota kohonneiden sämpylöiden pinnalle hiukan jauhoja. Paina sämpylään lasin tai mukin pohjalla syvennys.
Voitele reunat maidolla tai vedellä.
Lusikoi syvennykseen rahkaa. Lisää täytteet rahkan päälle.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 18 min tai kunnes kypsiä.
|
|||
Kommentit
Lähetä kommentti