Siirry pääsisältöön

6/12/13 Itsenäisyyspäivän leivokset

Mietin pitkään, että mitä paljastankaan luukun takaa itsenäisyyspäivänä, mutta valinta oli lopulta aika helppo. Päätin juhlistaa itsenäisyyspäivää herkuttelun merkeissä ja tekaisin itsenäisyyspäivän leivokset. Oikeasti tämä on varsin helppotekoinen kääretorttu, mutta kun siitä leikkaa kauniit annospalat ja koristelee ne, niin eikös niitä silloin voi kutsua leivoksiksi? 




Pohja

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mustaherukkatahnaa
2 dl mustikoita

Kostutukseen
Marlin mustikkaglögiä

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. 

Täytettä varten vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Kostuta jäähtynyttä kääretorttupohjaa hieman glögillä ja levitä täyte päälle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin tekeytymään. Nauti kahvikupposen äärellä.

Mustaherukkatahnan olen saanut ystävältä, jolta varmasti saan ohjeen, jos sitä joku kaipailee.

Tämän ohjeen myötä haluan toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!

Kommentit