kotiliesi

torstai 19. joulukuuta 2013

19/12/13 Hedelmäinen maustekakku

Ostin eilen silikonisen vuuan, jossa kolot kuudelle pienelle kuivakakulle. Vuoka oli suuri pettymys, koska valmiit kakut jämähtivät vuokaan kiinni ja tuloksena oli yksi ehjä kakku ja viiden kakun verran murua. No itse kakku on kuitenkin tosi hyvää, joten sen ohjeen ajattelin teille laittaa. Kakkumurusista ajattelin tehdä jouluisia cakepopseja, jotta saa murut hyötykäyttöön. Niin... Enkä suosittele iloleipurin silikonista torvimuffinsivuokaa. 

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl maustepippuria
2 dl kermaviiliä
100 g kakkusekoitusta (sukaattia yms.)
100 g sokeroituja kirsikoita
1 dl rusinoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää kermaviili ja lopuksi rusinat, kirsikat ja kakkusekoitus. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti