Siirry pääsisältöön

Keittiö on todellakin kodin sydän

Kaupallinen yhteistyö Liesikupu.fi

Voin kuulkaa heti näin alkuun todeta, että olen äärimmäisen tyytyväinen ja onnellinen siitä, että teimme meidän keittiön pienen pintaremontin joulukuussa. Aika oli niin oikea kuin saattoi vain olla. Toki remontoida voi koska vain, mutta tällä erää itselläni vallitsevan tilanteen myötä raha riittää juuri ruokaan, joten kaikille ylimääräisille kuluille on hetkeksi voinut sanoa hyvästit.

Vallitseva tilanne on johtanut myös siihen, että keittiössä tulee vietettyä todella paljon aikaa päivässä, joten on ihanaa, että keittiö on toimiva ja kaunis. Monena päivänä olen mennyt keittiöön laittamaan perheelle aamiaista ja poistunut sieltä vasta iltapalan laiton jälkeen. Siinä välissä on tullut tehtyä lounas, välipala ja päivällinen ja näiden välissä olen leiponut joko tilauksia tai testannut uusia reseptejä blogia varten ja toisinaan sitä on sitten leiponut ihan muuten vain. Myönnän kyllä, että on päiviä, kun tämän rupeaman jälkeen on ihan poikki ja tekisi mieli ulkoistaa koko ruuanlaitto jollekin, mutta kyllä sitä vain itse nauttii ainakin tuosta leipomisesta sen verran, että nuokin tunteet ovat ohimeneviä. 

Kun päivä käytännössä kuluu pelkästään keittiössä, sen toimivuus on todella tärkeää ja toimivuutta lisäsi selkeästi joulukuussa vaihdettu liesituuletin, joka oli liesikupu.fi valikoimasta. Ensimmäisiä tuntemuksia kerroin joulukuussa ja niistä voit käydä lukemassa enemmän täältä. Nyt takana on jo muutama kuukausi ja olen edelleen tyytyväinen valintaan. Liesituuletin on normaalisti hyvin huomaamaton ja helppo vetää auki silloin, kun liedellä laitetaan ruokaa. Höyryt ja käryt katoavat liesituulettimeen ja sen alla olen nyt paistanut mm. vohvelit, koska kaikki vohveliraudasta lähtevät käryt tosiaan päätyvät liesituulettimeen eivätkä muualle kotiin. Tällaiselle henkilölle niin kuin itse olen tekniikan kanssa, on todella selkeää, että silloin, kun ruokaa ei laiteta, liesituuletin pidetään kiinni ja ruokaa tehdessä se vedetään auki sen verran kuin on tarve (kaksi mahdollisuutta). Vanhan liesituulettimen ideaa en koskaan tajunnut. Koska liesituuletin säätelee myös koko talomme ilmanvaihtoa, saatan joskus esim. saunaan mennessä vetää liesituuletinta auki, jotta ilmanvaihto hetkellisesti tehostuu myös kylpyhuoneen puolella. 

Keittiö on ainakin meillä se kodin sydän ja jossa itse vietän selkeästi eniten aikaa päivässä ja näin uskon, että tällä hetkellä monessa muussakin taloudessa on näin. Sosiaalista mediaa seuratessa on ainakin huomannut, että moni on esim. leiponut entistä enemmän. Toiset taas eivät vieläkään ole mitään leipureita tai ruuanlaittajia ja sekin on ihan ok. Jokainen meistä on varmasti löytänyt ne hyvät ja huonot puolet kotoilusta ja itsestään. Mutta itse nautin kotoilusta ja keittiössä touhuilusta ja nytkin mielessä pyörivät kaikki ne ihanat herkut, joita voisin vapuksi tehdä. Ainakin munkkeja täytyy paistaa tänä vuonna ja sima on jo tekeytymässä. Kuvissa paistelen lohitäytettä munakasrullaan, jonka ohjeen voit käydä nappaamassa Liesikuvun blogista. Erinomainen tarjottava esim. vapun brunssipöytään. Kommentit