Porkkanapiirakka

Takana on jo neljäs lauantai, kun leivoimme yhdessä lasten kanssa Instagramin livessä. Lauantaista on tullut kovin odotettu päivä meidän perheessä ja on ollut ihana leipoa omien lasten kanssa, mutta myös erityisen ihanaa on, että ruutujen äärelle on kerääntynyt joukko muitakin innokkaita leipureita leipomaan yhdessä meidän kanssa. Lähetän teille virtuaalisen halin, sillä teette meidän lauantain hetkestä kovin kovin erityisen. 

Porkkanapiirakasta löytyy niin monta versiota kuin on tekijääkin ja blogista löytyy jo maailman paras porkkanakakku. En vain vielä osaa päättää, että joudunko luovuttamaan tuon tittelin tälle porkkanapiirakalle/kakulle, jonka eilen leivoimme. Porkkanan lisäksi tässä piirakassa mehevyyttä taikinaan tuo ananas ja kuorrutteessa olen tuorejuuston sijaan käyttänyt sulatejuustoa. Lapsien mieleen on kuulemma enemmän tuorejuustosta tehty kuorrute, mutta itse teen kyllä jatkossa kuorrutteeni sulatejuustosta. Tykästyin sen makuun ja työstettävyyteen. 

Resepti on siis tehty ihan perinteiseen piirakkavuokaan, mutta itse halusin tehdä kakusta näin pääsiäisen aikaan hieman näyttävämmän ja paistoin sen pienemmässä vuoassa, mikä toki lähes tuplasi paistoajan. Suosittelen siis lämpimästi tekemään sen matalana versiona piirakkavuoassa. Kakun halkaisin puoliksi ja kuorrutetta laitoin siis kahteen kerrokseen, muuten kuorrute tulee toki vain piirakan päälle. 

Mukavaa pääsiäisen jatkoa teille ihanat ja muistakaa leipoa hyvän mielen herkkuja!







Porkkanapiirakka

pohja

2 kananmunaa
2 dl sokeria tai fariinisokeria
1½ dl rypsiöljyä
4 dl (erikois) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 prk ananasmurskaa
1 iso porkkana

kuorrute

100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
200 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija levittyvä)
sitruunanmehua

Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa vipilällä keskenään kananmuna, sokeri ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina kaapimella tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon valutettu ananasmusrka ja kuorittu ja hienoksi raastettu porkkana ja sekoita joukkoon. 

Voitele piirakkavuoka (28cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. 

Anna piirakan jäähtyä hyvin.

Kuorrutteen tekoa varten laita kulhoon huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatejuusto ja vatkaa hetki. Lisää lopuksi vielä hieman sitruunanmehua maustamaan kuorrutetta.

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle. Halutessasi voit koristella piirakan esim. hasselpähkinärouheella.  

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: