Tupperware Culinary Stars 2017

Siihen on enää 13 yötä, kun tämä tyttö lähtee Kööpenhaminan kautta Pariisiin kokkailemaan yhdeksi päiväksi. Ja miksikö? Minäpä kerron...

Pidempään blogiani lukeneet muistavat varmasti viime vuoden joulukuulta tämän postauksen, jossa kerroin osallistumisestani Tupperwaren reseptikisaan. Silloin ei ihan kärkikahinoihin ylletty, mutta koska en mikään gourmet ruokien valmistaja ole, niin se ei mikään ihme ollutkaan. 

Aikaisin keväällä julkaistiin tämän vuoden 2017 reseptikisa ja itselläni oli vaikeuksia pysyä penkissä, kun kuulin, että aiheena tänä vuonna olisi jälkiruoka. Voin sanoa, että kuultuani tämän alkoi ideat pyöriä päässäni välittömästi. Ja niitä ideoitahan riitti. Oli jopa vaikea lopulta päättää mihin keskittyä.

Yksi resepteistä kuitenkin pyöri eniten päässäni, joten lähdin sitä kehittämään eteenpäin. Kyllä siinä aika monta tuntia tuli keittiössä kevään aikana kyseisen reseptin parissa vietettyä. Kisa oli kuin itselleni tehty, joten halusin siihen myös panostaa. Voin sanoa, että esillepanoakin oli jos jonkinmoista ja kysyin kavereilta moneen kertaan apuja, jotta varmasti paras kuva lähtisi kisaan. Viime metreillä tulikin ne parhaat ideat ja ihan viimeisenä viikonloppuna ennen reseptin jätön deadlinea täräytin vielä kisaan toisenkin reseptin.

Sitten alkoi odottelu, että kuinka reseptini kisassa pärjäisivät. Jossain kohtaa kesän aikana tuli tieto, että molemmat reseptini olivat päässeet jatkoon eli olin yksi seitsemästä Suomessa jatkoon päässeistä.  Olin ihan superinnoissani, että molemmat reseptini olivat päässeet jatkoon! Voin sanoa, että siinä kohtaa tuntui, että elokuun loppuun  ja voittajan julkistamiseen olisi ikuisuus. Valintaan osallistui Tupperware Nordicin henkilökuntaa ja keittiömestari Arto Rastas antoi omat arvionsa resepteistä. Itselleni oli jo aikamoinen kunnia ja voitto saada reseptinsä ammattilaisen arvioitavaksi. 

Sitten tuli elokuun loppu ja Tupperwaren Jubilee Kööpenhaminassa, jossa voittajat paljastettiin. Ja voin kuulkaa sanoa, että kyllä sydän hakkasi aika lujaa siinä kohdassa, kun lavalla alettiin kertoa kisasta. Kisassa siis oli tarkoitus tehdä jälkiruoka 4-6 hengelle ja aikaa valmistukseen sai käyttää max. yhden tunnin siitä, kun astuu keittiöön. Lisäksi oli käytettävä vähintään yhtä Tupperwaren Glorious 10- tuotteista. 

Lavalle pyydettiin jokaisesta neljästä Pohjoismaasta kolme parasta. Kun Suomen top 3 lueteltiin ja kuulin oman nimeni, odottelin vielä, että nimeni näkyisi ruudussa, jotta varmasti olin kuullut oikein. Kolme parasta palkittiin tuotepalkinnolla. Tämän jälkeen  kerrottiin voittajat... ja MINÄ VOITIN!!! Olen Suomen Tupperware Culinary Stars 2017!!!
Ja sen johdosta lähden Pariisiin kahden päivän palkintomatkalle parin viikon päästä. Matkaan sisältyy kaikkea ihanaa, mutta varmasti itselleni se odotetuin ohjelmanumero on pääsy arvostettuun kokkikouluun Ferrandiin. Pääsemme siellä itse tekemään jälkiruokamme ja lisäksi saamme opetusta alan konkareilta. Tilaisuus, joka on itselleni ainutkertainen. 

Tämä kaikki tuntuu välilllä vieläkin ihan uskomattomalta ja hymy nousee edelleen korviin, kun mietin sitä hetkeä, kun voittaja julkistettiin. Toivoin kovasti pärjääväni kisassa, mutten uskaltanut unelmoida voitosta, koska en tienyt millaisia upeita jälkiruokakokkeja Suomen tiiminjohtajissa olisi. Se, että niin moni myös läheisistä kollegoistakin oli iloinen puolestani oli ihan tuplavoitto. Matkan lisäksi reseptini julkaistaan kirjassa yhdessä 20 muun maan voittajareseptien kanssa. 

Valitettavasti en voi reseptistäni kertoa vielä sen enempää, mutta kuvia muista ideoistani on alla.. Mietin mm. kookoksen ja puolukan yhdistämistä juustokakussa, mutta tunnin aikaraja ei riittänyt juustokakulle. Toinen kisaan päätynyt reseptini piti sisällään chilillä maustettua mutakakku, kanelilla maustettuja cashew-pähkinöitä ja mustapippurilla maustettuja mansikoita ja persikoita. 


Matkasta tulen tekemään oman postauksen ja varmasti matkan aikana omat tunnelmat välittyvät sitten instagramin puolella ihan livenä, joten kannattaa ottaa seurantaan @pilvilinnan_anna.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: