Halloween kääris

Helpoilla ja nopeilla resepteillä jatketaan edelleen. Kutsuin eilen vanhempani meille kahville ja varsinaisen tarjottavan lisäksi päätin pyöräyttää tarjolle myös jotain muuta. Halloween saa ajatukset kaikkeen mustaan ja siitä mieleeni tuli taasen laku, jota hyödynsin myös aiemmassa postauksessa olevissa donitseissa. Tällä kertaa yhdistin lakun suklaaseen ja pyöräytin kahvipöytään tarjolle kääretortun. Taikinassa käytin taasen espressojauhetta, mutta voit hyvin korvata sen kaakaojauholla. Espressojauhe vain sopii niin hyvin yhteen tuon kaakaojauheen kanssa ilman, että välttämättä tuo itse kahvin makua taikinoihin. Se vain syventää ihanasti suklaan makua.

Kääretortun koristelu on helppoa ja voit valita  päälle kaupasta mitä vain aiheeseen sopivia karkkeja. Tällä kertaa löydettiin irtokarkkihyllystä lepakoita lasten kanssa. 





Pohja

4 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl espressojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte

2 dl vispikermaa
1 prk Arla lakritsirahkaa
2 rkl tomusokeria
150g Maraboun salmiakki levyä (black saltlakrits)

Koristelu

50 g valkosuklaata
karkkeja

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Vatkaa keskenään kanamunat ja fariinisokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti kaapimella. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paista uunissa 6-8 minuuttia.

Kumoa uunista tullut pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Täytettä varten vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.  Levitä täyte pohjan päälle ja lisää päälle rouhittu suklaa (ylijäävän osan levystä voit huoletta pistellä leivonnan ohessa omiin suihin). Kääri pohja rullalle ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Koristelua varten sulata valkosuklaata ja tee siitä seittimäinen koristelu kääretortun pinnalle. Lisää karkit. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: