Korvapuustijäätelö

Viime viikolla vietettiin korvapuustipäivää ja tottakai minunkin piti leipoa puustit tarjolle. Mutta en vain osaa, en vaikka kuinka koitan ja koitan. Ihan sama mitä teen niin korvapuustini näyttävät aina uunista tulonsa jälkeen levinneiltä läjiltä. Tämän teistä joku saattoi instagramissa nähdäkin. Makuun tuo ulkomuoto ei toki vaikuta, mutta eipä noita kehtaa syödä kuin oman perheen kesken. Taikinan teossa sinänsä ei varmasti ole mikään pielessä, mutta jostain syystä en vain saa pullia pysymään kasassa. No mutta tämä on nyt haaste itselleni ja treenaamisen paikka ja toivottavasti jonain päivänä voin esitellä kauniit korvapuustit täällä blogissa.

Levinneitä läjiä syötiin kyllä hyvällä halulla ja loput käytin sitten jäätelön tekemiseen. Kaupan pakastealtaista löytyy korvapuustijäätelöitä, joten nyt oli hyvä hetki sitten tehdä oma versio korvapuustijäätelöstä ja koska mieheni, joka on suuri jäätelön ystävä, kelpuutti jäätelön, niin kehtaan reseptin teille julkaista. Kyllä tämä omasta mielestänikin oli aika jees. Suolainen kinuski tasapainottaa mukavasti tätä muuten aika makeaa jäätelöä. 


Jäätelöpohja
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl glukoosisiirappia
1 tl kanelia
4 korvapuustia (n. 250 g)

Kinuskiraita
1 dl valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa (= kinuski)
1 ml suolaa

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito,  glukoosisiirappi ja kaneli. Hienonna korvapuustit. Voit jättää isompia sattumia ja loput hienontaa hyvinkin hienoksi. Sekoita korvapuustinpalat jäätelömassan sekaan. 

Laita massa n. 1,5- 2l vetoiseen pakastusrasiaan.

Sekoita suola kinuskin joukkoon ja sekoita kinuski näkyvinä raitoina jäätelömassan sekaan. 

Pakasta yön yli ja nauti seuraavana päivänä. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: