Kotitekoinen jäätelö
Muutamassa blogissa törmäsin yksinkertaiseen kotitekoisen jäätelön ohjeeseen ja ohjetta olenkin nyt jo ehtinyt testaamaan pariin kertaan. Juhannuksena nautittiin vaniljajäätelöä mansikoiden kera ja edellisellä kerralla jäätelössä oli mausteena Maraboun maitosuklaata. Mutta tämän helpompaa ei kai jäätelön teko voi olla...
Perusohje
6dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Laita pakastusta kestävään astiaan ja anna pakastua mielellään yön yli. Välissä ei tarvitse käydä sekoittelemassa.
Vaniljajäätelöä varten lisäsin yhden vaniljatangon siemenet ja 1½ tl vanilja-aromia perusohjeeseen.
Mausteeksihan voi lisätä sitten mitä vain mieleen juolahtaa. Itse ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla suklaa- tai mansikkajäätelöä. Tämä onnistuu helposti korvaamalla tavallinen kuohukerma Valion mansikka- tai suklaakermalla. Tällöin ajattelin käyttää vain 5 dl kermaa. Mausteeksi vielä suklaahippuja tai mansikkasurvosta... Aahh. Taidan jo tänään käydä ostamassa ainekset.
Perusohje
6dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Laita pakastusta kestävään astiaan ja anna pakastua mielellään yön yli. Välissä ei tarvitse käydä sekoittelemassa.
Vaniljajäätelöä varten lisäsin yhden vaniljatangon siemenet ja 1½ tl vanilja-aromia perusohjeeseen.
Mausteeksihan voi lisätä sitten mitä vain mieleen juolahtaa. Itse ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla suklaa- tai mansikkajäätelöä. Tämä onnistuu helposti korvaamalla tavallinen kuohukerma Valion mansikka- tai suklaakermalla. Tällöin ajattelin käyttää vain 5 dl kermaa. Mausteeksi vielä suklaahippuja tai mansikkasurvosta... Aahh. Taidan jo tänään käydä ostamassa ainekset.
Kommentit
Lähetä kommentti