Mustikkakakku
Juhannuksena kahvipöydästä tai oikeastaan piknikiltä löytyi myös mustikkakakkua. Ohje löytyy Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta, mutta itse tein kakun puolikkaasta taikinasta. Noudattamalla ohjetta olisi saanut kaksi kakkua. Jätin myös alkuperäisessä ohjeessa olleen tuorejuustokuorrutteen pois. Tämä kuivakakku on tarpeeksi mehukas ilman kuorrutteita.
175 g juoksevaa margariinia
175 g sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
225 g vehnäjauhoja
1 rkl ja 1 tl leivinjauhetta
1½ dl kermaviiliä
200 g mustikoita
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili ja mustikat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
175 g juoksevaa margariinia
175 g sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
225 g vehnäjauhoja
1 rkl ja 1 tl leivinjauhetta
1½ dl kermaviiliä
200 g mustikoita
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili ja mustikat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Näyttää hyvältä! Pitää kokeilla ja käyttää viimeiset mustikat kakkuun♥
VastaaPoistaNäyttää hyvältä ja myös maistuu. Mukavan kostea kuivakakuksi ja mustikat tekevät siitä vielä mehukkaamman.
Poistamitä tarkoittaa 1 rkl ja 1 tl leivinjauhetta, kuinka laitan,vai tuleeko näin paljon leivinjauhetta ?
VastaaPoistaHei
PoistaOhjeessa oli tosiaan 1rkl+1tl leivinjauhetta, mutta veikkaan, että esim. tuo 1rkl riittää tai jopa 1tl, koska määrä on tosiaan aika ison kuuloinen. Itse noudatin vain tiukasti ohjetta.