Kalkkunajuustokakku
Kinuskikissan reseptistä intoutuneena päätin itsekin testata suolaista versiota juustokakusta. Kakku pääsi kahvipöytään eilen ja aikas hyvältä maistui. En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta tästä innostuneena taidan kokeilla perinteistä voileipäkakkuakin joskus.
Kalkkunajuustokakku
Saaristolaisleipää
Täyte
3 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoja (oman maun
mukaan)
2 suolakurkkua
10 cm pala purjoa
300 g kalkkunaleikettä
4 liivatetta
½ dl vettä
Valmista saaristolaisleipä erillisen
ohjeen mukaan. Jäähdytä leipä ja leikkaa riittävä määrä paksuhkoja siivuja,
joilla vuoraat irtopohjavuoan pohjan. Valmista täyte. Laita liivatteet
likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Leikkaa/silppua purjo ja suolakurkut ja paloittele kalkkunaleike pieneksi.
Lisää pilkotut aineet tuorejuuston ja kerman joukkoon. Lämmitä vesi ja liuota
liivatteet siihen. Lisää hyvin vatkaten täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi
ja lisää leipäviipaleiden päälle. Hyydytä kylmässä mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti