Suklaajuustokakku
Viikonloppuna oli muutama ystävä kylässä ja päätin tehdä suklaajuustokakkua. Olin edellisenä sunnuntaina maistanut erään henkilön luona ihanaa suklaakakkua. Kysyinkin mitä hän oli kakkuun laittanut. Jälkeenpäin muistin kyllä aineet, mutten määriä, joten sovelsin hieman. Hyvää tuli onneksi omasta yritelmästäkin.
Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte
200 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
2 rkl vettä
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele tasaiseksi irtopohjavuokaan.
Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yhdessä sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keltuais-sokeri seos. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää hiljalleen täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.
Täytteestä tuli isoon vuokaan aika matala kerros, joten voisin suositella vielä kerman lisäämistä desin kahden verran.
Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte
200 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
2 rkl vettä
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele tasaiseksi irtopohjavuokaan.
Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yhdessä sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keltuais-sokeri seos. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää hiljalleen täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.
Täytteestä tuli isoon vuokaan aika matala kerros, joten voisin suositella vielä kerman lisäämistä desin kahden verran.
Kommentit
Lähetä kommentti