Maastoutunut kakku
Sain toiveen tehdä armeijahenkisen kakun ja päähäni tuli mieleen heti maastokuvio. Maastokuvio syntyikin kakun päälle marsipaanista ja koristeeksi päätyi ryömivä sotilas aseineen. Kakun sisältä löytyi mangoa ja kinuskia.
Ohje
3 munan kakkupohja halkaisijaltaan 20 cm vuokaan tehtynä
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
150 g mangotuorejuustoa
300 g mangokuutioita (pakaste)
100 g hillo- ja marmeladisokeria
Kostutukseen appelsiinimehua
Voikreemi
100 g voita
50 g tomusokeria
50 g mangotuorejuustoa
Kuorrute
500 g marsipaania
Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Jäähdytä kinuski ja laita kylmään. Kinuski on hyvä tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Sulata mangokuutiot mikrossa ja soseuta niitä haarukalla. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Sekoita välillä ja kuumenna toiset 3 minuuttia. Näin saat nopeasti mangohillon kakun väliin. Tämäkin on hyvä tehdä edellisenä päivänä.
Kun täytät kakun, vatkaa kinuski vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä ensin hillo ja tämän päälle kinuskivaahto.
Voikreemiä varten vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja levitä kakun päälle tarttumapinnaksi marsipaania varten. Kauli marsipaani levyksi ja laita kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ohje
3 munan kakkupohja halkaisijaltaan 20 cm vuokaan tehtynä
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
150 g mangotuorejuustoa
300 g mangokuutioita (pakaste)
100 g hillo- ja marmeladisokeria
Kostutukseen appelsiinimehua
Voikreemi
100 g voita
50 g tomusokeria
50 g mangotuorejuustoa
Kuorrute
500 g marsipaania
Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Jäähdytä kinuski ja laita kylmään. Kinuski on hyvä tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Sulata mangokuutiot mikrossa ja soseuta niitä haarukalla. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Sekoita välillä ja kuumenna toiset 3 minuuttia. Näin saat nopeasti mangohillon kakun väliin. Tämäkin on hyvä tehdä edellisenä päivänä.
Kun täytät kakun, vatkaa kinuski vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä ensin hillo ja tämän päälle kinuskivaahto.
Voikreemiä varten vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja levitä kakun päälle tarttumapinnaksi marsipaania varten. Kauli marsipaani levyksi ja laita kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti