3/12/12

Tänä vuonna on tullut tehtyä jo pipareita, mutta ei niitä perinteisiä pipareita vaan Hello Kitty-pipareita. Peruspiparit tein uusimmasta Koti ja keittiö-lehdestä löytyneellä kardemummapipari-ohjeella ja kuorrutus on tehty pikeerillä. Siinä sitä sitten oli Hello Kittyä pellillä.



Kardemummapiparit

4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
200 g voita
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi kylmä voi joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kylmettymään tunniksi. Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. Paista uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

  1. Näistähän tuli hienoja! Milläs ohjeella sä nykyään pikeerin teet?

    -R

    VastaaPoista
  2. Pikeeriin laitan 1 kananmunan valkuaisen, sitten tomusokeria sen mukaan kuinka paksua haluan ja viitisen tippaa sitruunanmehua. Tomusokerin määrää on vaikea arvioida, kun ei ole tullut mitattua. Mutta tästäkin määrästä tulee jo reilu annos pikeeriä.

    VastaaPoista
  3. Ompas nää herkullisia.. Meidän 2-vee olisi kyllä ihan tohkeissaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää on kyllä aika ehdottomia tyttöjen suosikkeja :)

      Poista
  4. Ihania! meillä on kyseinen piparimuotti ja mietin millä tulisi hyviä pipareita synttäreille. Ajateltiin kokeilla ohjetta, kun vaikuttaa ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyviä olivat, vaikkakin eipä ole tuon jälkeen tullut taas tehtyä eli pariin vuoteen. Muotteja on kyllä muuten käytetty ahkeraan. Varsinkin silloin, kun meidän pikku neiti on leipomassa.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: