4/12/12

Tänään syötiin aamulla riisipuuroa... Nam. Miksihän sitäkin tulee tehtyä vain jouluna, vaikka se on niin hyvää. Yhtälailla Runebergin torttuja syödään vain "yhtenä" päivänä vuodessa sekä laskiaispullia. Ja nekin ovat niin älyttömän hyviä. Tosin ehkä niiden taika piileekin juuri siinä, ettei niitä tule joka viikko syötyä. Maistuvat sitäkin paremmilta sitten, kun niiden aika koittaa. 


Mutta onneksi näin joulun alla voi riisipuurosta nauttia useana päivänä. Riisipuuro käy myös moniin jälkiruokiin ja tietenkin on myös olennainen osa karjalanpiirakoita. Niitä olen tainnut tehdä viimeksi ehkä seitsemän vuotta sitten. Pitäisiköhän jälleen koittaa tehdä piirakoita itse, koska niistäkin pidän tosi paljon ja niitä saa syödä ihan vaikka joka päivä. 


Onkos teillä siellä jotain herkkuja, joita tulee syötyä muulloinkin kuin varsinaisena ajankohtana? Tai teettekö riisipuurosta jotain muutakin hyvää vai nautitteko ihan sellaisenaan omilla mausteilla? Itse käytän sokeria ja kanelia :)

Kommentit

  1. Ihme kyllä, olen toistaiseksi saanut hillittyä itseni, enkä ole syönyt vielä yhtäkään vihreää kuulaa, vaikka ovatkin suurta herkkuani.Ekat joulutortutkin paistan vasta itsenäisyypäivänä.Meillä ei ole niitä jouluna tarjolla,kun silloin on paljon muuta.Riisipuuroa meillä ei myöskään jouluna keitellä ,muuta joulupöperöä" sen sijaan löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on jo syöty torttujakin useampi kappale, mutta onneksi tällaisena herkkupeppuna niihin ei kyllästy vielä ennen joulua. Purkistakin löytyy suklaita, joita valitettavan usein tulee sieltä napsittua. Mutta ehkä se näin jouluna on sallittua :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: