Sitruunaiset leivonnaiset

Pääsiäinen on saanut minutkin pauloihinsa ja viime aikaisissa leivonnaisissa on käytetty paljon sitruunaa ja keltaista väriä. Sitruunakakku syntyi muuntelemalla täyte hyväksi havaitussa reseptissä ja macaronit saivat täytteeksi sitruunaisen kreemin. 


Kakussa on siis pohjana samainen mantelipohja, jota olen nyt käyttänyt useissa viimeaikaisissa tekeleissä. Se on vain niin hyvää. Macaronin ohjeenkin löydätte viime vuoden postauksesta täältä.Kakun täyte
1dl kuohukermaa
1prk sitruunarahkaa
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
3 liivatetta
keltaista elintarvikeväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja raastettu sitruunan kuori. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää lionneet liivatteet siihen. Jäähdytä hieman ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna olla yön yli jääkaapissa hyytymässä. 


Sitruunakreemi 
100g voita
50g tomusokeria
½ sitruunan mehu

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitruunanmehu. Täyte macaronit täytteellä. Sitruunan mehua joutuu laittamaan aika paljon, jotta kreemiin tulee tarpeeksi makua. Olen todennut, että limen mehu antaa paljon enemmän makua, joten jatkossa käytän vain sitä tähän tarkoitukseen.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: