Kotoisia karkkeja

Alkuviikosta Aamulehdessä oli ohjeita erilaisten karkkien tekoon. Heti piti tietenkin kokeilla kotitekoista Daimia. Niin helppo ja nopea tehdä ja niiiiiiin hyvääää!

Mittaa kattilaan 

50 g suolatonta voita
3 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Keitä massaksi, joka irtoilee kattilan pohjasta ja levitä massa leivinpaperin päälle. Huomio, että massa kovettuu heti.

Sulata päälle 150 g suklaata (itse käytin Fazerin sinistä) ja anna jäähtyä hetki jääkaapissa. Tämän jälkeen Daim on valmista nautittavaksi.


Kommentit

  1. Nam! Tämä(kin) pääsee jatkamaan mun testattavien juttujen listaa...
    Leikkaantuiko toi miten helposti? Ainakin kohtuu siisteiltä näyttävät sun palaset.

    :)
    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkaantui kyllä tosi helposti ihan veitsellä. Keitin ehkä turhan vähän aikaa tuota karamellia, kun se jäi aika pehmoiseksi toffeeksi eikä sellaiseksi kovaksi kuin Daimin pitäisi olla, mutta oli ehkä parempaa sellaisena pehmeänä. Keittoaikaa on niin vaikea arvioida, kun pitää vaan ihan tuntuman perusteella arvioida milloin on valmista.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: